CANTAR

Mesaj Sayısı: 2281 Deneyim seviyesi: 5593 Kayıt tarihi: 26/06/10 Yaş: 57 Nerden: İstanbul
 | Konu: KÜL DOLU KÜPLERE DİKKAT Paz Ağus. 22, 2010 5:04 pm | |
| (bu bilgiyi çevrenizdeki kuyumcu ustalarından teyit edebilirsiniz.)
Arkadaşlar zaman zaman defineci arkadaşlardan kül dolu küpler bulunduğunu ve bunların kırılarak araziye saçıldığını duymuşsunuzdur,bu konuda bir araştırma yaptık ve sonuçları aşağıdadır. bilgilerinize...
Bu tür altın bileşikleri patlayıcı kararsız ve zehirlidir. İnsan eliyle yapılmıştır.
Kimyasal formülü anlayan kişiler bilir Au cno dur. Bu bileşiğe altın fülminat,azatür ne derseniz deyin böyle bir bileşik vardır. Ermeni,Rum,Yahudi ne azınlıktan olursa olsun,kuyumculuk dolayısıyla bu bileşiği bilir. Altının böyle taşır gömerkende böyle saklayabilir. Kül bulursanız kazıda,tuzlu su dökün üstüne,altına döndüyse altın azotürüdür. Dönmediyse ölen kişinın vücudunun külleridir.
Değerli arkadaşlar bu konuyu bir çoğumuz bilmektedir.
Yeni üye olan yeni bu işe gönül veren arkadaşlarımızın ve bizlerin bilgileri tazelensin diye siteye attım. Faydalı olacağına inanıyorum.
Eklenti:  goldtrap.jpg [ 59.47 KB | 3718 kere görüntülendi ]
Altın toz halinde iken sarı parlak ve doğal renktedir,ancak kuyumculuk işini iyi bilen define gömenler bakın altını nasıl tanınmayacak hale getirmişler.
1-SİHİRLİ MADDE CİVA Eklenti:  civa.jpg [ 10.33 KB | 3767 kere görüntülendi ] Civa ile temas ettirilen altın tozu kızılımsı kurşuni bir renk almaktadır. Eklenti:  klro1.jpg [ 14.38 KB | 3766 kere görüntülendi ] %50 oranında gri kum yada odun kömür külü ile karıştırılıp küpe konulduğunda kesinlikle ayırt edilemiyor. Geri altın haline getirmek ise nişadırla kaynatmak yolu ile oluyor. (bu bilgiyi çevrenizdeki kuyumcu ustalarından teyit edebilirsiniz.)
2-NİTRİK ASİT MUCİZESİ Eklenti:  8045.jpg [ 2.28 KB | 3760 kere görüntülendi ] Kral suyu da denilen Nitrik asit içine atılan ayarlı yani has olmayan altın içindeki katkılar yanıyor sadece altın toz olarak kalıyor ama nasılmı ? Aynen toprak rengi,%50 toprakla karıştırıp küpe koyduğunuzda toprak gibi görünüyor,geri kazanmak ister eritme ister ramatçılık denen bir meslek vasıtası ile oluyor... Eklenti:  klmp0.jpg [ 25.83 KB | 3766 kere görüntülendi ] 3-Potasyum yadaSodyum Siyanat Etkisi
Osmanlı zamanı,Ermeniler,Yahudiler,Rumlar'ın genelleri iyi para kazandıracak kuyumculuk mesleğiyle uğraşırlardı.Bildiğimiz gibi o zamanda altını biryerden bir yere taşırken yani altını göç ederken soyulma riski her zaman vardı.Soyulma riski her zaman olduğu için altın kül yada toz haline getirilirdi.Bu işlemler için potasyum yada sodyum siyanat kullanılırdı.Altın siyanatla tepkimeye girer ve daha sonra altın azatür oluşurdu.Görüntüsü kül gibi olsada,ağırlığı yüksek bir bileşiktir.Kül küldür. Altının rengi değişsede özgül ağırlığı asla değişmez ve dünyadaki en ağır metaldir. Küplerde kül, toprak, çakıl ve kum gibi objelerin dolu olması işarettir.Yani küpün içindeki külün içinden o kişiye ait çok ozel bır obje çıkar sakın kül deyip savurmayın bu objenın cok küçük olduğunu da bilinmesinde yarar var. Sonuçta bazı kül dolu küpler mezardır ve bizanslılar bunu çok sıkca kullanmışlardır oda bir istisnadır ama istisnalar kaideyi bozmaz derler.Bu küp şeklinde ölünün konulduğu küplere pythos denir bu kaplar antik dönemler şarap,zeytinyağı,tahıl, saklamak amacıyla kullanılmışlardır. Bir de bu kaplara ölü gömüsü yapılmaktadır. Bu kaplarda da büyük ihtimalle kremasyon yani yakarak gömü yapılmış mezarlardır. Kremasyon gömülerde genellikle hediye eşya bırakılmaz.
EVET ARKADAŞLAR GEÇMİŞTE KUYUMCULUK MESLEĞİNDE ÇOK İYİ OLAN MUBADELE VE TECHİRE UĞRAMIŞ ERMENİ VE RUMLAR BU TEKNİKLERLEDE ALTINI GÖMMÜŞLER;VE BULUPTA TOPRAK DİYE SAÇIP SAVURAN DEFİNECİ ARKADAŞLARIMIZ ÇOKTUR.
BİZDEN SÖYLEMESİ KÜP İÇİNDE SAKLANMIŞ BİR TOZ BOŞA DEĞİLDİR NEYE BENZERSE BENZESİN AMAN HA ZİYAN ETMEYİN HAYATINIZI KURTARABİLİR...
|
|
SİMBAD

| Konu: Geri: KÜL DOLU KÜPLERE DİKKAT Paz Ağus. 22, 2010 5:20 pm | |
| çok faydalı bilgiler emeğine sağlık cantar usta.... |
|
Misafir Misafir
 | Konu: Geri: KÜL DOLU KÜPLERE DİKKAT Paz Ağus. 22, 2010 10:44 pm | |
| S.A..hocam guzel oldugu kadar cok faydali bilgiler ellerine saglik.. Saygilarimla..enee |
|
Misafir Misafir
 | Konu: Geri: KÜL DOLU KÜPLERE DİKKAT Ptsi Ağus. 23, 2010 12:10 am | |
| S.a faydalı bilgi,ler için teşekkürler Cantar usta Size gözleriniz bayram etsin diye bir konu açmıştım orada 18 tane küp bulmuşlar kırmışlar hepsini dökmüşler hepsi boş dedi dede hatta birtaneside sağlam toprağın içinde duruyordu
hatta büyükleri küplerin benim konnet içine girecek kadar büyüktü ama ozaman öyle birşey bilmiyordum ihtiyarda öyle deyince birdahada uğramadım oraya ama hala o 18 basamaklı mağra aklımda mahsenmiydi neydi bilmem
|
|
CANTAR

Mesaj Sayısı: 2281 Deneyim seviyesi: 5593 Kayıt tarihi: 26/06/10 Yaş: 57 Nerden: İstanbul
 | Konu: Geri: KÜL DOLU KÜPLERE DİKKAT Ptsi Ağus. 23, 2010 6:49 am | |
| Ne kadar ilginç değilmi 18 basamaklı merdivenle inilen veya çıkılan mağara ve 18 adet toprağa gömülü küpler içi kül dolu veya altın tozu dolu küpler....
|
|
Misafir Misafir
 | Konu: Geri: KÜL DOLU KÜPLERE DİKKAT Ptsi Ağus. 23, 2010 9:27 am | |
|
S.a Cantar usta sen demesen ben farketmedim ikiside 18
|
|
Misafir Misafir
 | Konu: Geri: KÜL DOLU KÜPLERE DİKKAT Ptsi Ağus. 23, 2010 3:01 pm | |
|
S.a güzel bilgiler için teşekkürler Usta
|
|
vatan61

| Konu: Geri: KÜL DOLU KÜPLERE DİKKAT C.tesi Ocak 15, 2011 6:12 pm | |
| usta verdiyiniz bilgilerin dışında küpte altın karışımı olup olmadığı ağırlığından da anlaşılmazmı altınolan veya karışımı olan normal toprak tan veya külden çok ağır olması da bi ipucu olarak pratik bi bilgi kabül edilebilirmi bolşanslar |
|
aydin-28

Mesaj Sayısı: 148 Deneyim seviyesi: 443 Kayıt tarihi: 27/06/10 Yaş: 49 Nerden: giresun
 | Konu: Geri: KÜL DOLU KÜPLERE DİKKAT Paz Ocak 16, 2011 9:40 pm | |
| en kolay ve basit yöntemlerden biride budur vatan 61 kardeşim.ama bu bazen bizi yanıltabilir dikkat etmek gerekir.nedeni küp içinde bulunan altın tozlarının nekadar olduguna baglı. _________________ SİZİ SEVENLERİ SİZDE SEVDİKLERİNİZİ ÜZMEK İSTEMİYORSANIZ KAÇAK KAZIYA HAYIR.
|
|